Geboorte in Kaart

‘Door de sessie zijn heel veel dingen duidelijk geworden. Eindelijk!’

Gedrag is altijd logisch.
Een simpel zinnetje, met veel impact. De conceptie, zwangerschap en geboorte hebben een groot effect op je leven. Door het geboorteverhaal in kaart te brengen, maken we zichtbaar hoe het voor de baby is geweest en hoe een kind of volwassene hier nog steeds mee kan worstelen. Ben je bijvoorbeeld geboren met behulp van een keizersnede, dan zou het kunnen dat je moeilijk je grenzen aan kunt geven, snel afdwaalt, moeite hebt met onverwachte situatie, moeilijk initiatief neemt. Zo heeft elk geboorteverhaal z’n eigen geboortepatroon en leer je meer over de onderliggende behoeftes. Gedrag wil graag begrepen worden.

Hoe gaat dat nu, zo’n Geboorte in Kaart sessie? Een aantal weken voordat we elkaar zien stuur ik je een vragenlijst. Een vragenlijst waarbij je al terug gaat naar de zwangerschap en geboorte. Als we elkaar zien, dan leggen we het geboorteverhaal met behulp van de 37 geboortepatroon kaarten. Een sessie Geboorte in Kaart neemt zo’n 2,5 tot 3 uur in beslag. Daarna schrijf ik een uitgebreid verslag. Vaak is dit al voldoende om aan de slag te gaan met de inzichten en de handvatten die je gekregen hebt. Soms is er de behoefte om bepaalde inzichten samen verder uit te werken.

‘Het voelt als een cadeautje. Ik zou het iedereen aanraden om de geboorte in kaart te brengen, niet per sé alleen geboortes met een trauma, maar ook als je een normale, fijne bevalling hebt gehad’.